Kameraet fungerer ikke i Windows (2023)

Windows 11Windows 10

Hvis dit kamera ikke fungerer i Windows11, kan det skyldes, at det mangler drivere efter en nylig opdatering. Det er også muligt, at dit antivirusprogram blokerer kameraet, eller at dine indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger ikke tillader adgang til kameraet for visse apps, eller der er problemer med appen du vil bruger.

Før du går i gang

Start med at køre det automatiske fejlfindingsværktøjet til kamera i Få hjælp appen. Få hjælp kører automatisk diagnosticering og tager de rigtige trin til at løse de fleste problemer med kameraet.

Åbn Få hjælp

Hvis appen Få hjælp ikke kan løse dit kameraproblem, skal du udføre disse trin først, før du går gennem de mulige løsninger på listen:

 • Søg efter opdateringer. Vælg Start >Indstillinger > Windows Update > Søg efter opdateringer.

  • Hvis der ikke er nogen opdateringer til dit kamera, kan du prøve at vælge Avancerede indstillinger > Valgfrie opdateringer og søg efter driveropdateringer til dit kamera. Tillad, at tilgængelige opdateringer installeres, og genstart derefter enheden, når den er klar.

 • Genstart din pc. Hvis du ikke har genstartet enheden, efter kameraet holdt op med at fungere, skal du gøre det. VælgStart >Tænd/sluk >Genstart . Vækning af din enhed fra slumre er ikke det samme som en genstart.

 • Test kameraet med Kamera-appen. Vælg Start , vælg derefter Kamera fra dine apps. Hvis du bliver bedt om at tillade adgang til kameraet, skal du vælge Ja. Hvis kameraet fungerer i Kamera-appen, kan problemet skyldes den app, du forsøger at bruge.

  Åbn Kamera

Hvis dit kamera stadig ikke virker, er her nogle andre ting, du kan prøve. Du opnår de bedste resultater ved at prøve de mulige løsninger i den viste rækkefølge.

Se efter en kameraafbryder eller -knap på enheden

Nogle bærbare computere og enheder har en fysisk afbryder eller knap, der slår kameraet til eller fra. Når den er slukket, genkender enheden muligvis ikke, at der er installeret et kamera, eller det får måske dit kamera til at vise et billede af et kamera med en skråstreg gennem det. Hvis din bærbare computer har et kontakt eller en knap, skal du kontrollere, at den er tændt, før du bruger dit kamera.

Disse kontakter eller knapper er muligvis ikke nemme at finde, så sørg for, at du tjekker alle mulige steder. Det kunne f.eks. være:

 • En knap på tastaturet, der aktiveres med Fn-tasten

 • En dedikeret kameraknap påtastaturet
  Kameraet fungerer ikke i Windows (1)

 • En skubknap på siden af en bærbar
  Kameraet fungerer ikke i Windows (2)

 • En lille skyder til en lukker, der er indbygget direkte i kameraet
  Kameraet fungerer ikke i Windows (3)

Kontrollér dine indstillinger.

Giv dine apps tilladelse

Hvis du for nylig har opdateret Windows 11, skal du muligvis give apps tilladelse til at bruge kameraet. I nyere versioner af Windows 11 har nogle apps ikke standardadgang til kameraet.

Sådan kan du give dine apps adgang til kameraet:

 1. Vælg Start >Indstillinger >Beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed >Kamera .

  Tillad adgang til kameraet på denne enhed

 2. Kontrollér, at Kameraadgang er slået til.

  Bemærk!:Hvis kameraadgang for enheden er slået fra og nedtonet, skal du bruge en administrator på enheden for at slå kameraadgang til for dig.

 3. Sørg for, at Lad apps få adgang til dit kameraer slået til.

 4. Vælg, hvilke apps der skal have adgang. Kun apps, der blev installeret fra Microsoft Store, vises på denne liste.

Hvis du har problemer med en app, du ikke har installeret fra Microsoft Store, skal du sørge for, at Lad skrivebordsapps få adgang tildit kamera er slået til. Du kan ikke deaktivere kameraadgang for individuelle skrivebordsapps. Internetbrowsere f.eks. Microsoft Edge og mange apps til videomøder f.eks Microsoft Teams er skrivebordsapps, der kræver, at denne indstilling skal være slået til.

Kontrollér antivirusprogrammet

I dine indstillinger for antivirussoftware kan du søge efter indstillinger, der blokerer adgang til dit kamera eller tilladelse til at bruge dit kamera.Besøg webstedet for dit antivirusprogram.

Kontrollér dine hardwaredrivere

Prøv en anden USB-port, og Søg efter hardwareændringer

Hvis du bruger et eksternt kamera, kan du først prøve at bruge det med en anden USB-port på din enhed.Hvis det ikke virker, eller dit kamera er indbygget på din enhed, kan du prøve dette:

 1. Vælg Start , skrivenhedshåndtering, vælg den derefter fra søgeresultaterne.

 2. Find dit kamera under Kameraer, Billedenhedereller Controllere til lyd, video og spil.

 3. Hvis du ikke kan finde dit kamera, skal du vælge menuen Handling, og derefter vælge Søg efter hardwareændringer.

 4. Vent på, at den søger efter og geninstallerer opdaterede drivere, genstart din enhed, og prøv derefter at åbne Kamera-appen igen.

 5. Hvis disse trin ikke løser dit problem, skal du fortsætte til det næste trin.

Annuller opdatering af kameradriveren

Hvis dit kamera er holdt op med at virke efter en opdatering, skal du prøve disse trin:

 1. I Enhedshåndtering skal du højreklikke (eller trykke og holde) pådit kamera, derefter vælge Egenskaber.

 2. Vælg fanen Driver, vælg Annuller opdatering, og vælg derefter Ja. (Nogle drivere giver ikke denne indstilling.Hvis din driver ikke indeholder Annuller opdatering, skal du gå videre til næste rettelse.)

 3. Når annulleringen er gennemført, skal du genstarte din enhed og derefter forsøge at åbne appen Kamera igen.

 4. Hvis annullering ikke fungerer eller ikke er tilgængelig, skal du fortsætte til næste trin.

Fjern driveren til dit kamera, og søg efter hardwareændringer

 1. I Enhedshåndtering skal du højreklikke (eller trykke og holde) pådit kamera og derefter vælge Egenskaber.

 2. Vælg fanenDriver, og vælg derefter Fjern enhed. Markér afkrydsningsfeltet for Forsøg at fjerne driveren for denne enhed, og vælg derefter OK.

 3. I Enhedshåndtering skal du under menuen Handling vælge Søg efter hardwareændringer.

 4. Vent på, at der søges, og geninstaller opdaterede drivere, genstart pc'en, og prøv derefter at åbne appen Kamera igen.

Bemærk!:Hvis dit kamera stadig ikke virker, kan du finde hjælp på kameraproducentens websted.

Skift til UVC-driver

De fleste tilgængelige USB-webkameraer er UVC-kompatible kameraer (standardkameraer i USB-videoklasse). De fungerer sammen med den UVC-driver, der er inkluderet Windows (den indbyggede UVC-driver). Hvis dit webkamera ikke fungerer korrekt, kan du muligvis løse problemet ved at skifte til indbyggede UVC-driver. Følg trinnene nedenfor for at ændre drivere (kræver administratorrettigheder).

Bemærk!:Den indbyggede UVC-driveren understøtter muligvis ikke alle kameraets funktioner. Eksempelvis fungerer Windows Hello-ansigtsgenkendelse muligvis ikke længere, hvis den var understøttet af kameraproducentens driver, der bruger brugerdefinerede USB-udvidelser, der ikke understøttes af den indbyggede driver.

 1. Vælg Start , skrivenhedshåndtering, vælg den derefter fra søgeresultaterne.

 2. Find webkameraet med problemer på listen over enheder, der vises i Enhedshåndtering. Den bør vises under enten Kameraer eller Billedenheder.

 3. Højreklik på webkameraenheden, og vælg Opdater driver.

 4. Vælg Gennemse computeren efter drivere.

 5. Vælg Lad mig vælge på en liste over tilgængelige drivere på computeren.

 6. Vælg USB-videoenhed, og vælg derefter Næstefor at fuldføre driveropdateringen.

 7. Vælg Lukfor at bekræfte indstillinger og gå tilbage til Enhedshåndtering. Webkameraet vises nu under kategorien Kameraer på Enhedshåndteringslisten.

Har du brug for mere hjælp?

Hvis du vil have mere at vide om, hvordan du bruger kameraet, kan du finde flere oplysninger underSådan bruger du appen Kamera.

Find svar i forummerne

Hvis de tidligere løsninger ikke virkede, kan du prøve at søge efter lignende problemer i Microsoft Community-forummetog søge efter Kamera. Hvis du ikke kan finde en løsning, kan du dele oplysninger om din oplevelse der og se, om du får nogen svar.

Indsend feedback

Hvis du har prøvet trinnene i denne artikel og ikke finder en løsning, der fungerer, kan du bruge Windows Feedback Hub til at rapportereet problem. Dette hjælper Microsoft med at finde årsagen til problemet og forbedre din oplevelse.

Angiv oplysninger om, hvad du foretog dig, eller de specifikke trin, du udførte, da problemet opstod. Sørg for at brugeGenskab mit problem, når du sender din feedback i Feedback Hub.

Åbn Feedback Hub

Relaterede emner

 • Sådan bruger du Kamera-appen

 • Importér billeder og videoer fra telefon til pc

Hvis dit kamera ikke fungerer i Windows10, kan det skyldes, at det mangler drivere efter en nylig opdatering. Det er også muligt, at dit antivirusprogram blokerer kameraet, eller at dine indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger ikke tillader adgang til kameraet for visse apps, eller der er problemer med appen du vil bruger.

Før du går i gang

Start med at køre det automatiske fejlfindingsværktøjet til kamera i Få hjælp appen. Få hjælp kører automatisk diagnosticering og tager de rigtige trin til at løse de fleste problemer med kameraet.

Åbn Få hjælp

Hvis appen Få hjælp ikke kan løse dit kameraproblem, skal du udføre disse trin først, før du går gennem de mulige løsninger på listen:

 • Søg efter opdateringer. Vælg Start , vælg derefter Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Windows Update > Søg efter opdateringer. Hvis du kan se valgmuligheden at Få vist valgfrie opdateringer, kan du vælge den for at se, om der er tilgængelige opdateringer til dit kamera. Tillad, at tilgængelige opdateringer installeres, og genstart derefter enheden, når den er klar.

 • Genstart din pc. Hvis du ikke har genstartet enheden, efter kameraet holdt op med at fungere, skal du gøre det. VælgStart, vælge derefterTænd/sluk >Genstart. Vækning af din enhed fra slumre er ikke det samme som en genstart.

 • Test kameraet med Kamera-appen. VælgStart, vælg derefter Kamera på listen over apps. Hvis du bliver bedt om at tillade adgang til kameraet, skal du vælge Ja. Hvis kameraet fungerer i Kamera-appen, kan problemet skyldes den app, du forsøger at bruge.

  Åbn Kamera

Hvis dit kamera stadig ikke virker, er her nogle andre ting, du kan prøve. Du opnår de bedste resultater ved at prøve de mulige løsninger i den viste rækkefølge.

Se efter en kameraafbryder eller -knap på enheden

Nogle bærbare computere og enheder har en fysisk afbryder eller knap, der slår kameraet til eller fra. Når slukket, kan enheden ikke se, at der er installeret et kamera, eller den får måske dit kamera til at vise et billede af et kamera med en skråstreg gennem det. Hvis din computer har en afbryder eller kontakt. skal sørge for den er på til-positionen før du bruger dit kamera.

Disse kontakter eller knapper er muligvis ikke nemme at finde, så sørg for, at du tjekker alle mulige steder. Det kunne f.eks. være:

 • En skubknap på siden af en bærbar
  Kameraet fungerer ikke i Windows (4)

 • En knap på et tastatur med et kameraikon
  Kameraet fungerer ikke i Windows (5)

 • En lille skyder til en lukker, der er indbygget direkte i kameraet
  Kameraet fungerer ikke i Windows (6)

Kontrollér dine indstillinger.

Giv dine apps tilladelse

Hvis du for nylig har opdateret Windows10, skal du måske give apps tilladelse til at bruge kameraet. Nogle apps har ikke standardadgang til kameraet i nyere versioner af Windows10.

Hvis du vil give din enhed adgang til kameraet, skal du vælge Start ,derefter vælgeIndstillinger>Beskyttelse af personlige oplysning>Kamera. I Tillad adgang til kamera på denne enhed, hvis Kamera adgang for denne enhed er slået fra, skal du vælge Skift og slå Kamera adgang for denne enhed til.

Tillad adgang til kameraet på denne enhed

Bemærk!:Hvis kameraadgang for enheden er slået fra, og du ikke kan vælge Skift, skal du bruge en administrator på enheden for at aktivere kameraadgang for dig.

Før en hvilken som helst app kan få adgang til dit kamera, skal du sørge for, at kameraadgang er slået til for apps i din brugerkonto. Sørg for, at Tillad apps at få adgang til dit kamera er slået til.

Når du har tilladt adgang til kameraet, skal du gå til Vælg, hvilke Microsoft Store-apps der har adgang til dit kamera og aktiver kameraadgang for de apps, du ønsker. Kun apps, der er installeret fra Microsoft Store, vises på denne liste.

Hvis du har installeret appen fra internettet, en disk, et USB-drev, eller din IT-administrator installerede appen for dig, er det muligvis ikke en Microsoft Store-app. Tjek dette ved at gå tilTillad skrivebordsapps at få adgang til dit kamera og sørg for, at den er tændt. Internetbrowsere (f.eks. Microsoft Edge) og mange apps til videomøder (f.eks Microsoft Teams) er skrivebordsprogrammer, der kræver, at denne indstilling skal være slået til.

Kontrollér antivirusprogrammet

I dine indstillinger for antivirussoftware kan du søge efter indstillinger, der blokerer adgang til dit kamera eller tilladelse til at bruge dit kamera.Besøg webstedet for dit antivirusprogram.

Kontrollér dine hardwaredrivere

Prøv en anden USB-port, og Søg efter hardwareændringer

Hvis du bruger et eksternt kamera, kan du først prøve at bruge det med en anden USB-port på din enhed.Hvis det ikke virker, eller dit kamera er indbygget på din enhed, kan du prøve dette:

 1. Skriv i Søg på proceslinjenenhedshåndtering, vælg den derefter fra søgeresultaterne.

 2. Find dit kameraunder Kameraer,Billedenheder, eller Controllere til lyd, video og spil.

 3. Hvis du ikke kan finde dit kamera, skal du vælge menuen Handling, og derefter vælge Søg efter hardwareændringer.

 4. Vent på, at den søger efter og geninstallerer opdaterede drivere, genstart din enhed, og prøv derefter at åbne Kamera-appen igen.

 5. Hvis disse trin ikke løser dit problem, skal du fortsætte til det næste trin.

Tjek, om der er en inkompatibel kameradriver

Nogle ældre kameraer, der er designet til ældre enheder, er ikke kompatibel med Windows 10. Sådan kan du tjekke om dit kamera er kompatibelt:

 1. I Enhedshåndtering skal du se efter dit kameraunder Kameraer, Billedenheder eller Enheder til lyd, video og spil.

 2. Højreklik på (eller tryk og hold) på navnet på dit kamera, og vælg derefter Egenskaber.

 3. Vælg fanen Driver, vælg knappen Driverdetaljer, og søg efter et filnavn, der indeholder stream.sys. Hvis det findes der, er dit kamera produceret før Windows7, og du skal udskifte det med et nyere kamera.

 4. Hvis du ikke kan finde et filnavn, der indeholder stream.sys, skal du fortsætte til de næste trin.

Annuller opdatering af kameradriveren

Hvis dit kamera er holdt op med at virke efter en opdatering, skal du prøve disse trin:

 1. I Enhedshåndtering skal du højreklikke (eller trykke og holde) pådit kamera og derefter vælge Egenskaber.

 2. Vælg fanen Driver, vælg Annuller opdatering, og vælg derefter Ja. (Nogle drivere giver ikke denne indstilling.Hvis din driver ikke indeholder Annuller opdatering, skal du gå videre til næste rettelse.)

 3. Når annulleringen er gennemført, skal du genstarte din enhed og derefter forsøge at åbne appen Kamera igen.

 4. Hvis annullering ikke fungerer eller ikke er tilgængelig, skal du fortsætte til næste trin.

Fjern driveren til dit kamera, og søg efter hardwareændringer

 1. I Enhedshåndtering skal du højreklikke (eller trykke og holde) pådit kamera og derefter vælge Egenskaber.

 2. Vælg fanenDriver, og vælg derefter Fjern enhed. Markér afkrydsningsfeltet Sletdriversoftwaren til denne enhed, og vælg derefter OK.

 3. I Enhedshåndtering skal du under menuen Handling vælge Søg efter hardwareændringer.

 4. Vent på, at der søges, og geninstaller opdaterede drivere, genstart pc'en, og prøv derefter at åbne appen Kamera igen.

Bemærk!:Hvis dit kamera stadig ikke virker, kan du finde hjælp på kameraproducentens websted.

Skift til UVC-driver

De fleste tilgængelige USB-webkameraer er UVC-kompatible kameraer (standardkameraer i USB-videoklasse). De fungerer sammen med den UVC-driver, der er inkluderet Windows (den indbyggede UVC-driver). Hvis dit webkamera ikke fungerer korrekt, kan du muligvis løse problemet ved at skifte til indbyggede UVC-driver. Følg trinnene nedenfor for at ændre drivere (kræver administratorrettigheder).

Bemærk!:Den indbyggede UVC-driveren understøtter muligvis ikke alle kameraets funktioner. Eksempelvis fungerer Windows Hello-ansigtsgenkendelse muligvis ikke længere, hvis den var understøttet af kameraproducentens driver, der bruger brugerdefinerede USB-udvidelser, der ikke understøttes af den indbyggede driver.

 1. Skriv i Søg på proceslinjenenhedshåndtering, vælg den derefter fra søgeresultaterne.

 2. Find webkameraet med problemer på listen over enheder, der vises i Enhedshåndtering. Den bør vises under enten Kameraer eller Billedenheder.

 3. Højreklik på webkameraenheden med musen, og vælg Opdater driver.

 4. Vælg Gennemse computeren efter drivere.

 5. Vælg Lad mig vælge på en liste over tilgængelige drivere på computeren.

 6. Vælg USB-videoenhed, og vælg derefter Næstefor at fuldføre driveropdateringen.

 7. Vælg Lukfor at bekræfte indstillinger og gå tilbage til Enhedshåndtering. Webkameraet vises nu under kategorien Kameraer på Enhedshåndteringslisten.

Har du brug for mere hjælp?

Hvis du vil have mere at vide om, hvordan du bruger kameraet, kan du finde flere oplysninger underSådan bruger du appen Kamera.

Find svar i forummerne

Hvis ovenstående løsninger ikke virker, kan du prøve at søge efter lignende problemer i Microsoft Community-forummetog søge efter Kamera. Hvis du ikke kan finde en løsning, kan du dele oplysninger om din oplevelse der og se, om du får nogen svar.

Indsend feedback

Hvis du har prøvet trinnene i denne artikel og ikke kan finde en løsning på problemet, kan du bruge Windows Feedback Hub til at rapportere fejlen. Dette hjælper Microsoft med at finde årsagen til problemet.

Angiv oplysninger om, hvad du foretog dig, eller de specifikke trin, du udførte, da problemet opstod. Sørg for at brugeGenskab mit problem, når du sender din feedback i Feedback Hub.

Åbn Feedback Hub

Få hjælp til at indsende feedback med Feedback Hub underSend feedback til Microsoft med Feedback Hub-app.

Relaterede emner

 • Løs en manglende Filmrulle i Windows10

 • Importér billeder og videoer fra telefon til pc

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated: 10/07/2022

Views: 6374

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.